1998

Ξεκινά το ταξίδι της PERLAMODA, όταν ο δημιουργός της, Μπάμπης Γιαλτίζογλου, κρίνει ότι πρέπει ν’απογαλακτιστεί από τη μέχρι τότε εταιρία παραγωγής υψηλής ποιότητας ανδρικών υποδημάτων για την Ελλάδα και για τους οίκους του εξωτερικού, (ενδεικτικά αναφέρονται οι οίκοι: Guy Laroche Paris & Βally Switzerland), την οποία ίδρυσε συνεταιρικά μαζί με τους συνεργάτες του, ο πατέρας του Σπύρος.

Έτσι λοιπόν, με γνώμονα τρία συστατικά γονιδιακού κώδικα, την ποιότητα, το στυλ και την έμπνευση από τη μέχρι τότε διαδρομή του, ξεκινά και δημιουργεί την πρώτη του συλλογή γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του “100% handmade in Italy”.
Σημαντικά εφόδια για το ξεκίνημά του, αποτέλεσαν οι σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων και μάρκετινγκ στην Αγγλία, στη συνέχεια η φοίτησή του στην Ars Sutoria του Μιλάνο, ως στυλίστας, καθώς και η μετέπειτα εξάσκησή του σε καταξιωμένα ιταλικά εργοστάσια από τις Marche ως τη Riviera της Brenta.

1999

Δημιουργείται η 1η Flagship boutique στην οδό Ακαδημίας 27 την οποία μετονομάζει σε PERLAPURA δίνοντας έμφαση στη σημασία της διαφορετικότητας. Εκεί φιλοξενούνται ιδιαίτερες συλλογές ανδρικών & γυναικείων υποδημάτων & αξεσουάρ όπως HENDERSON, ETRO, GALLIANO, COSTUME NATIONAL, ALBERTO GUARDIANI κ.α. ενώ παράλληλα εξελίσσεται η συλλογή της PERLAMODA.

2007

Η 2η boutique PERLAPURA στη Γλυφάδα, σχεδιασμένη από τους Ιταλούς αρχιτέκτονες του Studio Bordo της Padova, καινοτομεί με μια λιτή σε προϊόν βιτρίνα, προωθώντας τον επισκέπτη της στον εσωτερικό χώρο έτσι ώστε να έρθει σ’επαφή με το παπούτσι, το οποίο για την εταιρία αντιμετωπίζεται ως έμψυχη δημιουργία και όχι ως είδος.

2010

Στο νεοκλασσικό κτήριο της οδού Τάκη 4 στην πλ.Ψυρρή (άλλοτε η Μέκκα της υποδηματοποϊίας) δημιουργείται το νέο Showroom της PERLAMODA, που σήμερα εκτός από την ομώνυμη συλλογή αντιπροσωπεύει, για την Ελλάδα & την Κύπρο, τα brands HENDERSON, JANET&JANET, FRAU, BRIMARTS, CRIMΕ LONDON, DEI COLLI  κ.α.

Η αστείρευτη ενέργεια και το πάθος για τη ποιοτική δημιουργία συνεχίζεται προσφέροντάς σας τον τρόπο με τον οποίο αναδεικνύετε το ντύσιμο σας και μοναδικό «μότο» :

ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΝΤΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ